Veiligheid

Epoxy hars is een chemische substantie, daarom is veiligheid erg belangrijk.

Gebruik dit product niet als je allergisch bent voor een van de bestanddelen (zie hieronder). Ik kan niet genoeg benadrukken dat je heftige allergische reacties kan krijgen wanneer je werkt met epoxy. Wellicht weet je (nog) niet dat je allergisch bent voor één van de bestanddelen, dus let goed op wanneer je deze hobby uitoefent. Daarnaast kan de allergie ook later ontstaan, dus blijf altijd alert wanneer je werkt met epoxy.

Niet inslikken.

Na gebruik op een veilige plek opbergen (bij voorkeur een donkere en droge plek).

Buiten bereik van kinderen houden (ook wanneer het product niet gebruikt wordt). Wanneer je oudere kinderen laat werken met giethars, altijd toezicht houden en let op mogelijke allergische reacties.

Gebruik gezicht -en huidbescherming, zoals een veiligheidsbril, nitril handschoenen* en een halfgelaatsmasker (bijvoorbeeld van 3M – zoals afgebeeld). Bij voorkeur in de buitenlucht gieten, of in een kamer met goede doorstroom van schone lucht. 

Epoxy Resin Giethars Safety Veiligheid

*op de afbeelding zie je  vynilehandschoenen, voor mij werkt dit afdoende. Maar ik wil je er wel op wijzen dat voor complete bescherming je nitril handschoenen apart zal moeten aanschaffen . Waar vynile handschoenen je handen droog houdt van ‘geknoei’, zijn nitril handschoenen bestendig tegen chemicaliën, waardoor je dus beter beschermt bent voor bijvoorbeeld een allergische reactie.