Wat is Resin Art?

Voor degenen die nog niet van resin art hebben gehoord, is het handig om te weten met wat voor materiaal er wordt gewerkt: epoxy giethars.

Epoxy is een vloeibare, kleverige, chemische hars, het voelt en ruikt vaak als lijm. Het hecht zich vrijwel aan alle materialen wanneer het is uitgehard, uitzonderingen zijn siliconen en polytheen (meeste vuilniszakken en verpakkingstape zijn hiervan gemaakt).  Let wel, de ondergrond moet schoon, droog en vetvrij zijn, wil de epoxy goed hechten. 

Epoxy harsen bestaan uit twee componenten, een hars en een verharder. Wanneer deze twee goed gemengd worden, ontstaat er een chemische reactie, waardoor de epoxy hard wordt. Wanneer de epoxy compleet is uitgehard (vaak na 48 uur), is het materiaal stijf en is de geur van de epoxy lijm (van onze shop) vrijwel nihil. 

 

 

Epoxy lijm is sterk materiaal en kan voor veel verschillende doeleinden worden gebruikt. Bijvoorbeeld voor vloer-coating of meubels, maar resin art mag zeker niet in dit rijtje ontbreken.  

Om resin art te maken, gebruiken we dus epoxy giethars. Kunst op zich is al breed begrip en voor resin art geldt hetzelfde.  Je kunt het zo gek niet bedenken, of je kunt epoxy resin gebruiken voor jouw art. Bijvoorbeeld voor schilderijen, waarmee je met liters hars, gemengd met kleur pigmenten en andere decoratieve items, de meest unieke dingen kunt maken. Maar ook door de hars in siliconen mallen te gieten, krijg je de mooiste vormen; van sieraden, beeldjes, onderzetters tot leuke sleutelhangers.

De opties zijn eindeloos, zie ook ons Pinterest account (en andere social media) voor inspiratie and let’s get started !